De autonome volgsystemen van Regent Mobile

Homehardware ontwikkelingDe autonome volgsystemen van Regent Mobile
vrachtwagen

Regent Mobile levert verschillende soorten systemen waarmee u mobiele objecten op afstand kunt volgen en uitlezen. We noemen dit ook wel autonome volgsystemen of gps-trackers. Onze autonome volgsystemen zijn in verschillende varianten verkrijgbaar. We zetten in dit artikel de mogelijkheden en opties op een rijtje.

In het geval van diefstal snel uw voertuig terugvinden, de routes van uw chauffeur volgen, en achterhalen waar uw apparatuur het laatst gebruikt is? Al dit soort vragen worden beantwoord door de autonome volgsystemen van Regent Mobile. Met deze systemen kunt u namelijk al uw apparatuur, machines en voertuigen volgen, zonder dat het systeem op de accu aangesloten hoeft te worden.

Wat is een autonoom volgsysteem?

Voordat we ingaan op de oplossingen van Regent Mobile, eerst een korte uitleg. Wat is een autonoom volgsysteem eigenlijk? Een autonoom volgsysteem is een draadloos volgsysteem met eigen interne accu. Dat betekent dat het systeem niet aangesloten hoeft te worden op de accu van het te volgen object. In de volksmond wordt een autonoom volgsysteem ook wel een gps-tracker genoemd.

Wat kunt u met een gps-tracker?

Met hun gps-trackers verbindt Regent Mobile mobiele objecten, zodat ze te monitoren en volgen zijn. De systemen zijn geschikt voor voertuigen, (landbouw)machines en allerlei andere mobiele objecten en apparaten.

De volgsystemen kunnen ingezet worden als beveiligingsoplossing. In geval van vermissing is het mogelijk om het object, met daarin de gps-tracker, te lokaliseren. Op die manier kunt u er, eventueel in samenwerking met politiediensten, voor zorgen dat uw voertuig of object zo snel mogelijk teruggevonden wordt.

U kunt de gps-trackers ook inzetten voor logistieke toepassingen. U kunt bijvoorbeeld monitoren waar een voertuig of object zich bevindt en de afgelegde routes volgen. Vrachtwagens en pakketbezorgers; het is in velerlei branches handig om te weten waar een medewerker precies is.

De voordelen van een gps-tracker

Zoals gezegd werken de gps-trackers met een eigen interne accu. Deze accu’s gaan jarenlang mee, met een minimum van drie jaar. Ook zijn de accu’s van de meeste systemen te vervangen en/of op te laden. Ondanks dat de gps-trackers uitgerust zijn met een interne accu hebben we ze toch heel klein weten te houden. Het kleine formaat van de systemen is een groot voordeel. U kunt sommige modellen zelfs in het handvat van handgereedschap installeren.

Volgen én monitoren

Uniek aan onze gps-trackers is dat ze te koppelen zijn aan sensoren. Hiermee wordt het mogelijk om allerlei data uit te lezen. En dat vergroot het aantal functies. De sensoren maken bijvoorbeeld allerlei logistieke toepassingen en toepassingen op het gebied van servicemanagement mogelijk. Denk aan het meten van de temperatuur in de motor, de registratie van draaiuren, en het managen van uw brandstofverbruik.

De varianten van ons autonoom volgsysteem

Binnen onze gps-trackers onderscheiden we de GeoTAG, IoTAG en MiniTAG:

GeoTAG

De GeoTAG is een heavy duty-tracker. Het volgsysteem is specifiek ontwikkeld voor toepassingen in de zwaarste omstandigheden. De tracker werkt met zijn eigen interne accu, die tot wel vijf jaar op één acculading werkt, en oplaadbaar is. De GeoTAG communiceert via het Sigfox-netwerk.

IoTAG

Door middel van de laatste technieken in plaatsbepaling maakt de IoTAG maar liefst 70.000 locaties aan op één enkele acculading. De IoTAG communiceert via het LoRa-netwerk. De tracker is binnenkort ook leverbaar inclusief Bluetooth 5-lokalisatie.

MiniTAG

Met de MiniTAG is het mogelijk om achtergelaten, misplaatst of anderszins kwijtgeraakt handgereedschap te lokaliseren. De MiniTAG bevat een gps-tracker, die ieder uur een locatie aanmaakt. Deze locatie geeft u een goed beeld van waar uw apparatuur zich bevindt.

We vertellen u graag meer over de MiniTAG!

Net als de informatie over de locatie van uw voertuig of object wordt ook deze informatie overzichtelijk gepresenteerd in een visualisatiesysteem.

In dit artikel richten we ons op autonome volgsystemen. Regent Mobile levert echter ook bedrade systemen. Deze ontvangen stroom van de accu van het te volgen of anderszins te monitoren object. De keuze voor een van de varianten zal voornamelijk afhangen van de gewenste toepassingen. Er zijn ook combinaties van oplossingen mogelijk, waarin draadloze en bedrade systemen samen ingezet worden. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Hoofdmenu Regent Mobile

 088-9900106
 helpsdesk@regentmobile.nl