Internet of Things

Internet of Things

Heeft uw organisatie een IoT plan?

Alledaagse voorwerpen krijgen een identiteit op internet. Desktops, laptops, tablets en smartphones zullen online veruit in de minderheid zijn over een aantal jaar. Zakelijk gezien liggen er kansen, heel veel kansen. Maar hoe zijn deze kansen te benutten? Hoe komt de juiste data op een overzichtelijke en geordende manier ter beschikking van de juiste personen/afdelingen binnen een organisatie? Dit is een casus die binnen veel bedrijven leeft.

Door middel van het integreren van sensoren, nodes en beacons in uw assets of gebruik te maken van reeds bestaande connectiviteit binnen deze assets en objecten, heeft u de mogelijkheid om de data te ontsluiten. Koppel de geïntegreerde devices aan een database met online management tools en de cirkel is rond. Dit klinkt eenvoudig en dat kan het ook in sommige gevallen zijn, maar in de praktijk komt er toch veel meer bij kijken.

Belangrijke stappen voor een gedegen IoT plan:

Analyse van de werkelijke waarde van de beschikbare data.
Inventarisatie van brownfields producten (assets/objecten die reeds connected zijn) die interessante data genereren.
Inventarisatie van uw assets/objecten die nog niet connected zijn maar wel interessante data bevatten.
Inventarisatie van reeds in de markt beschikbare data die voor uw organisatie van belang kan zijn of een extra dimensie kunnen geven aan de data vanuit uw asset/objecten.
Onderzoek of er een partnership met een andere organisatie(s) mogelijk is om ervaring en wellicht reeds door partijen (verrijkte) data te delen.
Gebruik prototypes die makkelijk kunnen worden aangepast en test of het beoogde resultaat behaald kan worden.

Alleen u bepaalt de waarde van bepaalde data voor uw bedrijf. Voor alle vervolgstappen kunt u rekenen op de expertise van Regent Mobile, van inventarisatie tot implementatie en nazorg.

Hardware om uw IoT plan naar een hoger level te sturen…

IoTAG – basis unit

Dit product heeft een ongeëvenaarde verhouding tussen levensduur en connecties op de interne accu, namelijk 5 jaar en 120.000 connecties, en is tegelijk een van de kleinste sensoren in de markt. De unit is geschikt om te bepalen in welk gebied (~150 m) een object zich bevindt en heeft verschillende mogelijkheden om externe sensoren of No/Nc te koppelen. Connectivity op basis van het Lora netwerk.

GeoTAG – basis unit

Dit product biedt naast een indrukwekkende levensduur op de interne accu, exacte locaties van uw objecten en hoort tot een van de kleinste sensoren in de markt. De unit is geschikt om te bepalen waar een object zich bevindt en meldingen te geven op basis van geo-fence en beweging. Connectivity op basis van het Sigfox netwerk.

OEM

Ontwikkelt uw organisatie zelf producten en zoekt u een oplossing voor de connectiviteit van uw product? Regent Mobile levert aan verschillende OEM partners wereldwijd. Neem voor meer informatie hierover contact op via techniek@regentmobile.nl of bel 088-9900106.

Hoofdmenu Regent Mobile

 088-9900106
 helpsdesk@regentmobile.nl