Regent Mobile helpt u de CO2-prestatieladder beklimmen

Homeinnovatieve projectenRegent Mobile helpt u de CO2-prestatieladder beklimmen

De CO2-prestatieladder helpt bedrijven om hun CO2-uitstoot te verminderen. Om tot een certificering te komen, is het nodig om te meten wat uw bedrijf op dit moment uitstoot en wat het effect is van CO2-besparende maatregelen. Regent Mobile helpt u met meetsystemen voor brandstof en energie.

Nederland kent een uniek duurzaamheidsinstrument: de CO2-prestatieladder. Dit instrument helpt bedrijven om hun CO2-uitstoot, en de kosten van stroom en brandstof te verminderen. Zowel binnen de bedrijfsvoering, als in projecten en in de keten.

Hoe werkt de CO2-prestatieladder?

Het uitgangspunt van de CO2-prestatieladder is zelfontwikkeling en verduurzaming van bedrijven, zonder het gebruik van regelgeving. Een belangrijk kenmerk is dat bedrijven vrij zijn om de implementatie op hun eigen manier vorm te geven.

Bedrijven die zich laten certificeren, hebben een duidelijke voorsprong bij overheidsaanbestedingen. Ook verdienen zij hun inspanningen terug door lagere kosten voor brandstof en energie, besparing van materiaal en minder slijtage aan mobiele objecten.

Om tot een certificering te komen, is het nodig om het verbruik en de CO2-voetafdruk van een bedrijf te meten. Zowel voor als na de implementatie van CO2-besparende maatregelen. Meten is immers weten!

Zo kan Regent Mobile u helpen energie en brandstof te besparen

Regent Mobile kan bedrijven middels zijn energiemeetsystemen en brandstofmeetsystemen inzicht geven in de volledige keten van verbruik en CO2-uitstoot. Met de informatie uit deze systemen krijgt een bedrijf direct inzicht in de energiestromen en kunnen genomen maatregelen op ieder moment worden getoetst.

Energiemanagement

Hoeveel stroom verbruikt uw bedrijf? Wat is het effect van het aanzetten van uw airconditioning op een warme zomerdag? En is het zinvol om uw pc’s ’s nachts uit te schakelen in plaats van ze stand-by te laten staan? Het stroomverbruik van uw bedrijf – en al uw machines en apparaten – nauwkeurig meten, doet u met AdvanGrid.

Met AdvanGrid kunt u precies zien hoeveel elektriciteit uw bedrijf gebruikt. Zelfs het stroomverbruik van individuele apparaten wordt inzichtelijk gemaakt. De data wordt overzichtelijk gepresenteerd in het visualisatiesysteem met rapportages op maat, met alle door u gewenste metingen.

U ziet uw totale stroomverbruik en het verbruik per apparaat of machine. Ook is AdvanGrid een nauwkeurige diagnosetool. De uitgelezen data kunt u vervolgens inzetten om grip te krijgen op uw stroomverbruik én daarmee uw CO2-uitstoot. Omdat AdvanGrid een draadloze oplossing is, is de installatie binnen een paar minuten geregeld.

We vertellen u graag meer over AdvanGrid!

Brandstofmanagement

Hoeveel brandstof heeft uw vrachtwagen of machine, die in een jaar tijd 60 uur stil heeft gestaan met draaiende motor, precies verbruikt? Op dit moment is het antwoord op zo’n vraag vaak slechts nattevingerwerk. Dit soort metingen is echter wel mogelijk met het brandstofmanagementsysteem van Regent Mobile.

Het brandstofmanagementsysteem werkt met sensoren. Deze sensoren lezen de benodigde data uit via de boordcomputer van uw voertuigen of rechtstreeks vanuit de brandstoftank. Dat laatste is bijvoorbeeld handig bij mobiele brandstoftanks op bouwplaatsen.

Dankzij de sensoroplossing kunt u onder meer zien hoeveel brandstof een voertuig of tank nog bevat en hoeveel er verbruikt is. Deze hoeveelheid verbruikte brandstof kunt u vervolgens omzetten naar CO2-uitstoot.

Bent u benieuwd geworden naar onze andere oplossingen? Met onze oplossingen verbinden we (mobiele) objecten, zodat ze te lokaliseren, te volgen én te monitoren zijn. Beveiliging van mobiele objecten, routes volgen en uitstippelen, registratie van kilometerstand en draaiuren, en voorspellend onderhoud; het zijn slechts een aantal voorbeelden van wat onze volgsystemen en sensoroplossingen voor u kunnen betekenen. We vertellen u graag meer. Neem gerust contact met ons op.

Hoofdmenu Regent Mobile

 088-9900106
 helpsdesk@regentmobile.nl