Big Data

Big Data - A new window of opportunity

Organisaties hebben tegenwoordig steeds meer informatie nodig om te kunnen anticiperen en daadwerkelijk toegevoegde waarde te leveren aan klanten en stakeholders. Deze informatie is afkomstig uit verschillende bronnen, zowel binnen als buiten de organisatie. We spreken van Big Data wanneer het gaat om grote hoeveelheden verschillende type data die met een hoge snelheid door een systeem ontvangen worden.

Regent ontwikkelt specifieke software voor het beheren van deze data. Het gaat hier om data die niet in reguliere databasemanagementsystemen kunnen worden onderhouden.
Denk hierbij aan grote aantallen devices, gekoppeld aan een oneindige verscheidenheid van (mobiele) objecten. Al deze objecten geven verschillende parameters door die al dan niet worden verreikt met data die wordt gegenereerd door de gekoppelde devices zelf. Denk hierbij aan machineparameters, boordcomputerdata, locaties, snelheden, timestamps etc.

Deze devices sturen deze data vaak zonder onderbreking naar een server. Het systeem dat deze data ontvangt, in databases opslaat en beschikbaar maakt voor de gebruiker, is per definitie complex.
De variëteit van de datastromen, de daaruit voortvloeiende complexiteit en de mogelijkheid om hier relevante inzichten uit te halen vormen de kern van de dagelijkse uitdaging van onze ontwikkelaars.

Hoofdmenu Regent Mobile

 088-9900106
 helpsdesk@regentmobile.nl