De MiniTAG: het kleinste volgsysteem ter wereld

Homehardware ontwikkelingDe MiniTAG: het kleinste volgsysteem ter wereld

Met hun Track en Trace-oplossingen verbindt Regent Mobile mobiele objecten, zodat ze te monitoren, lokaliseren en volgen zijn. De nieuwste aanwinst in het brede assortiment van het bedrijf is de MiniTAG. Deze extreem kleine tracker is speciaal ontwikkeld voor het lokaliseren van handgereedschap.

Aan (professioneel) elektrisch handgereedschap hangt vaak een hoog prijskaartje. Denk maar eens aan kettingzagen, sproeiapparaten, reinigingsmachines en meetinstrumenten. Het is daarom enorm zonde als materiaal kwijtraakt. Toch gebeurt het vaker dan u lief is dat apparatuur per ongeluk achtergelaten wordt of simpelweg misplaatst wordt… Hoe vindt u het in dat geval weer terug?

De MiniTAG lokaliseert uw handgereedschap

Met de MiniTAG is het mogelijk om achtergelaten, misplaatst of anderszins kwijtgeraakt handgereedschap te lokaliseren. De MiniTAG bevat namelijk een tracker, die ieder uur een locatie aanmaakt. Deze locatie geeft u een goed beeld van waar uw apparatuur zich bevindt. De tracker bepaalt locaties met een nauwkeurigheid van zo’n 15 tot 100 meter.

De MiniTAG maakt voor de locatiemetingen gebruik van het Lora-netwerk van KPN.

Klein, maar fijn

Als we zeggen dat de MiniTAG het kleinste volgsysteem ter wereld is, menen we dat! De tracker is met zijn afmeting van 33 x 27 x 9 mm namelijk in de kleinste behuizing te verstoppen.

Dat kleine formaat heeft een groot voordeel: de MiniTAG past zelfs in het handvat van handgereedschap. Het op die manier wegwerken van de tracker is met het oog op sabotage natuurlijk wel zo veilig.

Anders dan u misschien zou denken, heeft installatie geen negatief effect op het bereik. De MiniTAG kan zijn locatie ook gewoon bepalen wanneer hij in een handapparaat wordt gemonteerd. Dat is een groot verschil met systemen die voor het beste bereik aan de buitenkant van apparatuur moeten worden geplaatst. Wat heet: de MiniTAG heeft in veel omstandigheden zelfs indoor bereik.

Bang dat de MiniTAG lastig te activeren is? De tracker wordt uit de verpakking geactiveerd, simpelweg door er een magneetje tegenaan te houden.

Vijf jaar verzekerd van nauwkeurige metingen

De MiniTAG gaat tot maar liefst vijf jaar mee op zijn batterij. Deze levensduur is gebaseerd op een locatiemeting met interval van 60 minuten. Wilt u dat er vaker een locatiemeting gedaan wordt? De MiniTAG is ook leverbaar in een tweede variant, waarbij er elke 20 minuten een locatiemeting uitgevoerd wordt. De levensduur van deze variant is ongeveer twee jaar.

De MiniTAG kan dankzij zijn heavy duty-behuizing ook onder extreme omstandigheden gebruikt worden. De casing biedt een hoge mate van bescherming tegen bijvoorbeeld vocht, stoten en trillen.

Voor lokalisatie binnen heel Nederland

De MiniTAG is specifiek bedoeld voor het lokaliseren van uw handgereedschap. Ondanks dat de kleine tracker niet per se een beveiligingsmiddel is, kan het u wel helpen om uw gestolen apparatuur terug te vinden. Via de locatiegegevens krijgt u namelijk een goed beeld van waar uw gestolen apparaat geweest is en waar het zich op dit moment bevindt.

Aangezien de MiniTAG zijn metingen uitvoert via het Lora-netwerk van KPN geeft het systeem op dit moment nauwkeurige locaties binnen heel Nederland weer. Het netwerk is daarnaast in afwachting van roaming in Duitsland en België.

Bent u op zoek naar volgoplossingen die ook in het buitenland werken? Of naar een systeem dat ook te gebruiken is voor het monitoren en volgen van snel bewegende objecten, zoals voertuigen? We vertellen u in dat geval graag meer over een aantal van onze andere volgsystemen. Neem gerust contact met ons op.

Hoofdmenu Regent Mobile

 088-9900106
 helpsdesk@regentmobile.nl