Grip op uw stroomverbruik met AdvanGrid

Homehardware ontwikkelingGrip op uw stroomverbruik met AdvanGrid

Met AdvanGrid helpt Regent Mobile u inzicht krijgen in uw stroomverbruik. Uw stroomvoorzieningsnetwerk en alle losse apparaten die erop aangesloten zijn, zijn dankzij de oplossing te monitoren. Op die manier weet u altijd exact hoeveel stroom elk apparaat verbruikt, wat de kwaliteit van de stroom is, en hoeveel stroom u terug levert aan het stroomnet. En dat helpt u efficiënter met energie omgaan.

Hoeveel kost het u als de verlichting in de vergaderkamer de hele dag aanstaat? Hoeveel verbruiken uw pc’s als u ze ’s nachts stand-by laat staan? Wat bent u op een hete middag kwijt aan de airconditioning van uw pand? Hoe fijn zou het zijn als u van elk apparaat en van elke machine in uw bedrijf precies zou weten wat ze aan stroom verbruiken…

AdvanGrid monitort uw stroomverbruik

Er valt geen speld tussen te krijgen: meten is weten. Het stroomverbruik van uw organisatie of locatie meten, doet u met AdvanGrid van Regent Mobile. Met onze oplossing kunt u precies zien hoeveel elektriciteit uw bedrijf gebruikt. En nog beter: het systeem monitort zelfs het stroomverbruik van individuele apparaten, zoals het lichtnet, uw machines of het ventilatiesystemen. Deze data kunt u vervolgens inzetten om grip te krijgen op uw stroomverbruik.

Wanneer u van elk apparaat in uw bedrijf op elk moment het stroomverbruik kunt inzien, kunt u efficiënter werken, beter plannen én geld besparen.

Hoe werkt AdvanGrid?

AdvanGrid bestaat uit twee onderdelen: de GridLink en de GridMate. De GridLink plaatst u op het punt waar de stroom binnenkomt, zoals in de meterkast of bij een generator. Daar meet het apparaat het complete elektriciteitsnet. GridMates plaatst u vervolgens op alle apparaten en machines die u wilt meten, zoals de airconditioning en de verlichting. AdvanGrid kan op deze manier het totale stroomverbruik onderverdelen: u ziet hoeveel stroom u in totaal verbruikt en krijgt inzicht in het verbruik per machine.

Real-time data

De GridMates lezen zoals gezegd het stroomverbruik van uw individuele apparaten en machines uit. Ze doen dit elke 100 ms. De data wordt vervolgens naar de cloud gestuurd, waarna het te zien is in het AdvanGrid-visualisatiesysteem. U kunt de data dus op afstand uitlezen. De data in het visualisatiesysteem wordt elke vijf seconden bijgewerkt, oftewel: vrijwel in real-time.

Overzichtelijke rapportages

De data in het AdvanGrid-visualisatiesysteem wordt overzichtelijk gepresenteerd. Het systeem biedt (visuele) rapportages op maat, met alle door u gewenste metingen. Ook is de data gemakkelijk te downloaden en kunt u ervoor kiezen de metingen automatisch naar uw e-mail te laten sturen. Het visualisatiesysteem is verder uitgerust met een overzicht van al uw apparaten, zodat u in het geval van problemen gemakkelijk de boosdoener kunt vinden. Het is sowieso mogelijk om meldingen in te stellen over problemen, zoals overbelasting. U kunt deze meldingen via sms en e-mail ontvangen.

Simpele en snelle installatie

Omdat AdvanGrid een draadloze oplossing is, is de installatie supersimpel. Ook is het merk van uw meterkast of generator niet relevant. Een GridLink is altijd in tien minuten te installeren, de GridMates zijn zelfs in vijf minuten te installeren.

Wat kan AdvanGrid voor u betekenen?

Het is voor ieder bedrijf zinvol om inzicht te hebben in het stroomverbruik. We geven graag vier voorbeelden:

Diagnosetool

Een bedrijf heeft slimme meters laten plaatsen. Plotseling blijkt de energierekening duurder uit te vallen. Hoe kan dit? AdvanGrid kan ingezet worden als nauwkeurige diagnosetool. Het bedrijf laat het stroomverbruik een maand lang monitoren, waarna precies te zien is wanneer er zich pieken in het verbruik voordoen en wat de grootverbruikers zijn.

Stroomrekening

Een beheerder van een woongroep wil weten wat het stroomverbruik per appartement is. Op dit moment ziet hij echter alleen hoeveel stroom hij in totaal moet afrekenen. Met één GridLink en losse GridMates bij de appartementen wordt het mogelijk om facturen op maat naar de bewoners te sturen.

Hoe groen is mijn bedrijf?

Overheidsinstanties moeten kunnen aantonen hoe ‘groen’ ze zijn. Op dit moment kunnen zij echter alleen een energierekening laten zien. Daarmee weten ze nog steeds niet of iemand per ongeluk de hele week de verlichting aan heeft laten staan. Met AdvanGrid krijgt de instantie dit inzicht wel.

AdvanGrid kan u ook helpen de CO2-prestatieladder te beklimmen!

Zijn zonnepanelen zinvol?

Wat een bedrijf aan zonne-energie opwekt, wordt op dat moment ook meteen verbruikt. Wanneer er om 13:00 uur veel opgewekt en veel verbruikt wordt, is het rendement hoog. Als het piekverbruik om negen uur ’s ochtends plaatsvindt, is het rendement lager. AdvanGrid kan bepalen of zonnepanelen voor uw bedrijf nuttig zijn.

Bent u benieuwd geworden naar onze andere oplossingen? Met onze volgsystemen verbinden we (mobiele) objecten, zodat ze te monitoren, lokaliseren en volgen zijn. De systemen zijn geschikt voor voertuigen, (landbouw)machines en allerlei andere (verplaatsbare) objecten. We vertellen u graag meer over onze andere oplossingen. Neem gerust contact met ons op.

Hoofdmenu Regent Mobile

 088-9900106
 helpsdesk@regentmobile.nl