MiniTAG

Het kleinste volgsysteem ter wereld!

Hoe werkt de MINITAG?

De MiniTAG is een extreem kleine tracker bedoeld om te installeren in handgereedschap. De MiniTAG wordt uit de verpakking geactiveerd door er een magneetje tegenaan te houden en zal vanaf dat moment jaren lang op zijn eigen accu locaties kunnen maken.

De MiniTAG is speciaal voor handapparatuur ontwikkeld en zo klein dat hij vrijwel altijd in het handvat of ander onderdeel van uw apparaten past.

Via www.login2iOT.com logt u in op uw eigen account.

VRAAG MEER INFO AAN

Wat maakt de MINITAG zo bijzonder ?

De MiniTAG is met zijn 33mm x 27mm x 9 mm momenteel de kleinste micro tracker in zijn formaat. De MiniTAG kan op basis van zijn interne accu jaren lang ieder uur een locatie bepalen.

De MiniTAG heeft in veel omstandigheden ook indoor bereik.
Waar andere systemen aan de buitenkant van apparatuur moeten worden geplaatst i.v.m. bereik, kan de miniTAG zelfs locatie bepalen wanneer hij in een handapparaat wordt gemonteerd… wel zo veilig!

Wat kan de MiniTAG?

De MiniTAG bepaalt locaties met een nauwkeurigheid van gemiddeld zo’n 15 tot 100 meter

Het maken van locaties werkt door middel van driepuntsmeting op basis van het Lora netwerk van KPN. Het maken van een nauwkeurige locatie heeft alles te maken met het bereik van de antenne. Vangt de MiniTAG 10 masten op dan heb je een zeer nauwkeurige locatie, vangt hij maar 3 masten op dan zal de locatie minder nauwkeurig zijn. Minder dan 3 masten resulteert vaak niet in een locatie. In principe heeft de MiniTAG overal in Nederland dekking op basis van het KPN Lora netwerk. Er zijn echter plaatsen waar de dekking minder goed is.

Lees verder
De MiniTAG stuurt minimaal iedere 2 uur een locatie

In de standaard configuratie maakt de MiniTAG ieder uur een locatie. Wanneer de dekking van het KPN Lora netwerk op een bepaalde plek lager is of de MiniTAG in een apparaat wordt ingebouwd, kan het zo zijn dat de antenne minder masten vindt. In dat geval zal de MiniTAG wachten op een nieuwe update (om het uur) om te kijken of hij dan wel met zekerheid de nieuwe locatie kan bepalen. Vandaar dat wij aangeven dat de MiniTAG iedere ~2 uur een locatie maakt.

Lees verder
Verschillende casings

Regent biedt de MiniTAG aan in 2 verschillende casings;

MiniTAG- rugged
Dit is een volledig ingegoten versie. De batterij is dan niet meer vervangbaar. Deze versie biedt een hoge mate van bescherming tegen o.a. vocht, stoten en trillen.

MiniTAG- tile
Hierbij wordt de MiniTAG geleverd in een casing met vervangbare batterij. Deze versie is alleen geschikt voor gebruik in droge omgevingen.

Lees verder
Waar u op moet letten

De MiniTAG is flink hufterproof maar op een aantal zaken moet u letten:

  • Plaats hem nooit in een grotendeels afgesloten metalen/geisoleerde ruimte! Hier heeft hij geen bereik.
  • Trillen/vibratie is geen probleem, resonneren mag niet (trillen mag wel, ergens tegenaan trillen niet)
  • Zorg er voor dat de antenne niet gedraaid / zo min mogelijk gebogen is. Dit geeft het beste bereik.
  • Zorg ervoor dat de MiniTAG niet te warm wordt. Let op apparaten die tot hoge temperaturen opwarmen in de zon en plaatsing in de buurt van een motor. De MiniTAG zal een waarschuwing sturen bij temperaturen hoger dan 50 graden Celsius.
  • De MiniTAG geeft alleen nauwkeurige locaties binnen Nederland. Het netwerk is in afwachting van roaming in Duitsland en Belgie.

Lees verder
De MiniTAG gaat tot 5 jaar mee op zijn eigen interne accu.

De MiniTAG is leverbaar in 2 varianten;

1. MiniTAG met een locatieinterval iedere 20 minuten ~ 3 jaar gemiddelde levensduur
2. MiniTAG met een locatieinterval iedere 60 minuten ~ 5 jaar gemiddelde levensduur

Omdat de MiniTAG in verschillende apparaten vaak een ander bereik heeft en daarmee ook het accuverbruik verschilt hebben wij hierboven het gemiddelde verbruik aangegeven.

Lees verder
Antenne plaatsing

Zorg er altijd voor dat de antenne (kleine uitstekende metalen draadje) zo recht mogelijk gemonteerd wordt. Buigen mag wel maar oprollen of knikken geeft slecht bereik.

Lees verder

Waar is de MiniTAG voor bedoeld?

De minitag is ontwikkeld om de locatie van een apparaat te bepalen. En dan specifiek voor handapparatuur.

De miniTAG maakt ieder uur een locatie en geeft daarmee een goed beeld waar uw apparatuur zich op een dag bevonden heeft of waar een bepaald apparaat de dag ervoor is achtergelaten door een collega.

De Minitag is door zijn Nederlandse dekking niet direct een beveiligingsmiddel maar kan bij diefstal binnen Nederland een goed beeld geven waar uw gestolen apparaat zich bevindt.

VRAAG MEER INFO AAN

Waar is de MiniTag niet voor bedoeld?

De MiniTAG is niet bedoeld voor het volgen van snel bewegende objecten zoals een auto. Regent Mobile biedt verschillende producten die specifiek hiervoor bedoeld zijn. Vraag uw adviseur of de Regent Mobile helpdesk voor advies. Driepuntsmeting binnen het KPN Lora netwerk werkt het beste wanneer de MiniTAG langer op dezelfde plek staat of beweegt met een snelheid lager dan 30 kilometer per uur.

Voorbeeld:

Uw MiniTAG maakt een locatie op plek A om 12:00 uur

Om 13:00 uur probeert de MiniTAG weer een nieuwe locatie te maken terwijl uw apparaat wordt vervoerd naar een nieuwe plek. Uw MiniTAG beweegt sneller dan 30 km/uur en ligt achter in een bus, maar vangt wel 1-2 nieuwe masten op. Hij detecteert dus dat hij waarschijnlijk niet meer op dezelfde plek is.

Om 14:00 uur is uw MiniTAG reeds enige tijd op plek B wanneer hij een nieuwe locatie probeert te maken. Hij vangt hier enkele masten op. Bij goed bereik zal hij de nieuwe locatie direct aangeven. Wanneer hij slechts enkele masten opvangt kan het nog 1 uur langer duren voordat de MiniTAG de juiste locatie aangeeft. Om deze reden geven wij aan dat de MiniTag iedere 1 tot 3 uur een nieuwe locatie maakt.

Hoofdmenu Regent Mobile

 088-9900106
 helpsdesk@regentmobile.nl