Lora

Lora - Low Power Wide Area Network

LoRaWAN nodes zenden een spread spectrum uit over een 868 Mhz frequentie. Deze wordt opgevangen door een gateway en via het internet doorgestuurd naar een netwerkserver.

Devices op basis van Lora worden gekenmerkt door een extreem laag stroomverbruik en zijn hiermee dus zeer geschikt voor devices die lang op een (kleine) batterij moeten functioneren. Een Lora gateway heeft een kleinere range dan bijvoorbeeld een Sigfox gateway, maar is hierdoor wel meer geschikt om (zonder GPS aan boord) een vrij nauwkeurige locatie te bepalen door middel van triangulatie.

NB IoT – Low Power Wide Area Network

Narrow Band IoT gebruikt een subset van de LTE standaard waarbij de bandbreedte gelimiteerd is tot een single narrow band (200kHz).
NB-IoT is nog niet breed opgepakt door providers maar zal zeker een zeer grote rol gaan spelen in de IoT markt. Voor het netwerk wordt gebruik gemaakt van bestaande oplossingen en in tegenstelling tot Lora en Zigfox gaat het hier om een gelicenseerd netwerk. NB IoT wordt ook weer gekenmerkt door lage kosten wat betreft hardware, low power functionaliteit en is specifiek ontwikkeld om ook ‘indoor’ te werken.

Hoofdmenu Regent Mobile

 088-9900106
 helpsdesk@regentmobile.nl